contact & route

040 259 57 57

Nieuws

Laatste nieuwtjes, verse roddels, dampende aankondigingen? Heeft de school een prijs gewonnen, staat een leerling in de finale van The Voice Kids of komt Máxima op bezoek? Je vindt het allemaal op onze nieuwspagina.
 

Gezellige en leerzame start van het schooljaar

01-09-2017

Kennismaken, samenwerken, én een land besturen. Dat waren de introductiedagen in de eerste week van het schooljaar.

Kennismaken

De eerstejaars leerlingen moesten natuurlijk eerst kennismaken met docenten, de school en met elkaar. Vervolgens gingen zij op kamp. Met de fiets vertrokken zij naar Geldrop of Valkenswaard om daar drie dagen met elkaar op te trekken.

Samenwerken

De leerlingen die de school al kenden werden op de proef gesteld met samenwerkingsopdrachten. Met allerlei ludieke opdrachten moesten ze laten zien hoe goed ze samen hun doel konden bereiken.

Een land besturen
Ook was er Globaland. Twee dagen lang waren leerlingen de bestuurders van een land; Globaland. Een land waar van alles mis is en het was aan de leerlingen de taak om éérst globa’s te verdienen (de munteenheid van Globaland).  Daarna moesten ze die globa’s zo goed mogelijk inzetten om de problemen in het land op te lossen. Geen eenvoudige klus natuurlijk. Het doel: leerlingen bewust maken van de maatschappij en de wereld om hen heen. Een zeer leerzaam project dus.

Goede start

De introductieweek was een goede start van het nieuwe schooljaar. We gaan ervoor om het hele schooljaar met elkaar net zo plezierig en leerzaam in te vullen. En dat moet lukken want een goed begin is immers het halve werk!

Foto’s

Op onze Facebookpagina vind je de foto’s van de introductie
Introductie Leerjaar 1
Introductie Leerjaar 2
Introductie Leerjaar 3
Introductie Leerjaar 4